30.10.1992 tarihinde dünyaya kendini açtı. Birçok okul değiştirdi. Asfalt Koleji’nde eğitim hayatına başlayan Ebubekir, doğduğundan beri garip bir insandı, garip olmayı seçti. Asfalt da iki sene okuduktan sonra devlet okuluna, ardından Öncü Koleji’ne geçti. Liseyi iki farklı okulda okudu: Öncü Koleji ve Bilmek Koleji. Lisede okul değişikliği yaşaması ve buna bağlı olarak arkadaşlık ilişkilerinin zayıflaması üzerine bir süre bunalıma girdi.

Ömrü boyunca herkes tarafından garipsendi, neden bu kadar düşünüyor diye tepkilere maruz kaldı. Kendi dünyasında yaşayan Ebubekir, okuma serüvenine lise üçte başladı. Ardından Bilgi Üniversitesi’ne girdi ve yaşadığı baş ağrıları sonucu okulu yarıda bıraktı.

Tekrar üniversiteye hazırlandı. Tekrar hayata hazırlandı. Hayatı, tekrar etti. Düşündü. Okan Üniversitesi Sosyoloji bölümünü kazanan Ebubekir ikinci kez yaşadığı ruhsal problemlerden ötürü okulu tekrar bırakmak zorunda kaldı. Sıkıntıları arttıkça edebiyata olan ilgisi arttı. Kendisini tanıma konusunda çaba gösterdi. Hâlâ da çaba göstermeye devam ediyor.

Kendisi Erzurumlu lakin İstanbul’da dünyaya geldi. Kayboldukça kendisini aradı, her defasında tekrar tekrar kendisini kaybetti. Her düşünceyi ve hissi kendisini inşa etmede bir tuğla olarak gördü.

2020 yılında ilk kitabı, deneme türündeki “Konuşarak Susamazsın” adlı çalışması Cinius Yayınları, 2021 yılında aforizma kitabı Lora Yayıncılık, 2022 yılında “Hiçbir Yerin Ortasında” adlı eseri Fihrist Kitap tarafından yayımlandı.

Gayet umutlu ve zor bir mental dünyada kendisini bulup kurtarmaya çalışıyor ve bunun da en az bir ömür süreceğinin farkında…

“Hiçbir Yerin Ortasında” söze başlayan Bekir, yıkıcı soruların eşliğinde zihnini eşeliyor, hiçliği yıkma teşebbüsüyle adım adım ilerliyor.

Birçok yerin arasında ve arafında kalan Bekir, sorularla kendine ulaşma gayretine giriyor.

Çaba gösteriyor kısacası, “hiçbir yer”i, en azından “bir yer” yapma çabası… Mühim olan da bu değil mi? Çaba, zerafetidir arayışta olanın. Çaba, yolun güzergahını belirleyendir.

Ve sorguysa, hakikate ulaştıracak yolun tek ana hattı…

Bekir, masumiyetini platonikliğiyle ve öze-yönelimle sağlıyor. İnsandan öteye koyuyor sevgilisini ve inanarak devam ediyor yoluna. Yanılgı mı? Kim demiş…

Ebubekir Karakaya; özgün ve duru, yine de keskin üslubuyla okuyucuyu içine alıyor; bir çırpıda bitecek ama etkisi devamlı sürecek yoğun bir anlatı ortaya koyuyor. Öykü ve anlatının bu keyifli iç içe geçmişliği, bilinçakışı yönteminin akışkanlığı, muhatabını keyifle gezdiriyor “hiçbir yerin sonsuzluğu”nda…

Fihrist, tutku dolu okuyucularına bu ısrarlı mizacın ürünü olan yoğun metni armağan ediyor ve iyi okumalar diliyor. 

e-kitap alımı için:

₺34,5 | özel fiyat |  55,65

Bülten'e Üye Ol

Fihrist Kitap Çalışmalarından Haberdar Ol