
Fihrist Mağaza’da yayınevimizin tüm kitaplarını bulacağınız gibi, Fihrist Pazaryeri üzerinden 2. el kitap alışverişi yapabilirsiniz. Bu platform üzerinden kitaplarımıza ulaşarak, dağıtımcı faktörünü aradan çıkaracak ve bize destek vermiş olacaksınız. ₺ 995 üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsizdir.

İKİNCİ EL KİTAP
Durumu: 8/10
Yayınevi: İletişim
Türü: Roman
Baskı Tarihi : 2012
Baskı Sayısı : 39
ISBN: 9789754704549
Sayfa : 199
₺ 100,00 Orijinal fiyat: ₺ 100,00.₺ 55,00Şu andaki fiyat: ₺ 55,00.
Stokta yok
17. yüzyılda Türk korsanlarınca tutsak edilen bir Venedikli, İstanbul’a getirilir. Astronomiden, fizikten ve resimden anladığına inanan bu köle, aynı ilgileri paylaşan bir Türk tarafından satın alınır. Garip bir benzerlik vardır bu iki insan arasında. Köle sahibi, kölesinden, Venedik’i ve Batı bilimini öğrenmek ister. Bu iki kişi, efendi ile köle, birbirlerini tanımak, anlamak ve anlatmak için, Haliç’e bakan karanlık ve boş bir evde, aynı masanın iki ucuna oturur, konuşurlar. Hikâyeleri ve serüvenleri, onları veba salgınının kol gezdiği İstanbul sokaklarına, Çocuk Sultan’ın düşsel bahçelerine ve hayvanlarına, inanılmaz bir silahın yapımına, “Ben neden benim?” sorusuna götürecektir. Hikâyelerin günden geceye doğru ilerlemesiyle, gölgeler yavaş yavaş yer değiştirir.
Orhan Pamuk Beyaz Kale’de, Doğu ile Batı arasındaki benzerliklere ve farklılıklara bakarken, milli ve bireysel kimliklerimizin gerisinde yatan yapaylığı ortaya çıkartarak, iki kültürün ortak paydasını vurguluyor. Okur İstanbul manzarası eşliğinde izlediği bu yarı gerçek yarı hayal hikâyede, kendi varoluşunun özünü aramaya davet ediliyor.